Tips för en hållbar och aktiv livsstil

20 dec 2019
Vi bjuder på några enkla tips för hur du kan skapa en mer hållbar livsstil – hur du sover bättre, tränar rätt och hittar balansen mellan arbete och fritid.

En hållbar livsstil handlar inte om att vara tränad på elitnivå eller att aldrig arbeta, inte heller att arbeta för mycket, för den delen. Det handlar om balans. Om att röra på sig tillräckligt och att arbeta på ett sätt som gör dig hållbar över tid.

Att röra på sig är en viktig nyckel för att sova bra och att hantera stress. Om inte gymmet är ditt försthandsval finns det flera sätt att få in motion i din vardag. Enkla övningar, och till och med vardagssysslor som faktiskt ger en bra grund. Det handlar ofta om att göra enkla val i vardagen.

Arbete är inte skadligt – men återhämtningen viktig

Att arbeta är inte heller skadligt, men det är viktigt att kunna koppla bort arbetet på sin fritid. Det är inte heller farligt att i perioder vara stressad, men förr eller senare är det mycket viktigt att få sin återhämtning.  

Försök också att under arbetsdagen ta pauser, äta och dricka ordentligt samt att fokusera på en sak i taget. Men det finns fler knep. Några av dem har vi samlat i foldern nedan.  

Ladda ner foldern

 knapp som leder till nedladdningen av Svensk Företagshälsorapport 2021