Antigentesta dig hos Avonova

8 dec 2021
Julen är i antågande och då även sociala aktiviteter såsom julbord med arbetet, fika på jobbet, adventsfirande med vännerna, luciatåg på förskolan etcetera. Vad kan ni som arbetsgivare göra? Och hur kan vi på Avonova hjälpa er?

För att reducera risken att anställda blir smittade av covid -19 erbjuder Avonova arbetsgivare bland annat antigentester, analys och rådgivning. Detta är en del i det övergripande smittskyddsarbete på er arbetsplats och i samhället som Avonova deltar i. Du som arbetsgivare visar omtanke gentemot dina medarbetare och ditt företag tar ansvar och gör vad ni kan för att minska risken för smitta. Målet är att vi tillsammans reducerar risken att smittas på och utanför arbetsplatsen.

Nu finns möjligheten för er som arbetsgivare att testa er personal via Avonova. Om vi gör minst 10 tester kan vi ge er en gruppåterkoppling per arbetsplats. Uppföljningen kan bland annat innefatta PCR-tester och smittspårning. Vi erbjuder även antigentester för enstaka individer. Vi testar enbart personer som inte har några symtom.

Vid positiva tester erbjuder Avonova att göra en smittspårning på plats med antigentest, samt en läkare som är behjälplig i smittspårningen.

Vart kan man göra antigentester?

Avonova erbjuder er antigentester, analys och rådgivning på er arbetsplats eller på våra hälsocenter.

Är du ny kund hos Avonova kan du fylla i formuläret Bli kund. Vi återkommer till dig inom kort så vi kan prata om hur vi kan hjälpa er på bästa sätt. 

Är du befintlig kund hos Avonova kan du vända dig till din kontaktperson, din KAM eller ditt lokala hälsocenter. Du hittar våra hälsocenter här.

Vi kan skicka svaret på antigentestet till din digitala brevlåda, till exempel Kivra.

Covid-19 Antigen snabbtest

I allmänhet når inte antigentesterna riktigt samma höga känslighet som PCR-tester. Det test vi använder når en sensitivitet (känslighet, andel individer med viruset som får ett positivt resultat) på 96,5% jämfört PCR-test om man testar på individer med symptom. Specificiteten (andel individer utan viruset som får ett negativt resultat) är 99,6%. Sammantaget uppfyller testet Folkhälsomyndighetens rekommendation gällande prestandan. För mer information, se Folkhälsomyndighetens Vägledning om antigentester.

Knapp som leder til nettside hvor du kan melde deg på Avonova Sveriges nyhetsbrev

Folkhälsomyndighetens rekommendationer från den 8 december

Folkhälsomyndigheten har gått ut med nya rekommendationer som börjar gälla den 8 december 2021 för att förhindra spridningen av covid-19. Man ber alla hålla avstånd till andra människor i offentliga miljöer, särskilt inomhus. Folkhälsomyndigheten rekommenderar att man stannar hemma och att både vaccinerade och ovaccinerade bör testa sig för covid-19 vid symtom.  

Utdrag från Folkhälsomyndighetens rekommendationer från och med den 8 december:

  • alla och envar att hålla avstånd till andra människor i offentliga miljöer, särskilt inomhus.
  • Om möjligt undvika trängsel i kollektivtrafik genom att välja att resa andra tider än i rusningstrafik eller använda andra färdsätt, som till exempel att gå, cykla eller åka bil.
  • använda munskydd i kollektivtrafiken om det inte går att undvika trängsel.

Folkhälsomyndigheten rekommendera arbetsgivare att:

  • Underlätta för anställda att vaccinera sig samt informera om vikten av att stanna hemma när man får symtom.
  • Göra det möjligt för anställda att hålla avstånd till varandra till exempel på möten, i fikarum och omklädningsrum. Undvika större samlingar inomhus med många deltagare.
  • Göra det möjligt för anställda att i viss utsträckning arbeta hemifrån när arbetet så tillåter.

Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer gäller till och med den 31 januari 2022.

Mer information hittar du på Folkhälsomyndigheten.se.

Är du tveksam till vaccination? Läs mer här

 knapp som leder till nedladdningen av Svensk Företagshälsorapport 2021