Till huvudinnehållet
Karriärväxling alltmer populärt i ekonomiska orostider

Karriärväxling alltmer populärt i ekonomiska orostider

Pressmeddelande 2023-03-08

Karriärväxling

Med en lågkonjunktur runt hörnet, väntas fler företag se över personalsituationen. Varslen ökar och utrymmet för att behålla vissa medarbetare krymper. Men i stället för uppsägningar kan stöd till en karriärväxling vara en omsorgsfull väg till förändring, till fördel för både arbetsgivare och medarbetare.

Inom Avonova som arbetar med företagshälsa, märks att allt fler företag ser möjligheterna med att kombinera ett hälsoperspektiv med matchning till nya arbeten. Under 2022 och början av 2023 har antalet karriärväxlingsuppdrag ökat för Avonova, och trenden väntas ta ytterligare fart i takt med ett sämre ekonomiskt klimat.

- Vi kan erbjuda en enda kontakt och lösning för medarbetarna. Hälsounderlagen finns redan på plats och i stället för olika läkarkontakter och matchning för jobb har vi allt under samma tak. Det blir tryggare för de personer som berörs, och det blir mer ekonomiskt gynnsamt för arbetsgivaren, berättar Peter Nordin, som är ansvarig för karriärväxling på Avonova.

Men det är inte bara ett förändrat ekonomiskt klimat som leder till en större efterfrågan. Ohälsan ökar också i samhället, vilket leder till ökade behov. Ofta är det osämja eller ohälsa som ligger bakom ett initiativ till karriärväxling, där både arbetsgivaren och medarbetaren är ute efter en förändring och att bryta ett mönster efter till exempel långtidssjukskrivning.

Ett företag som har arbetat med karriärväxling som ser många fördelar är Electrolux.

- Det finns också ett medmänskligt perspektiv i detta. Företaget visar att de bryr sig om medarbetarnas långsiktiga välmående. I stället för att de kommer ut i en otrygghet, så finns en process som kan leda till positiv utveckling, avslutar Peter Nordin.

För mer information, kontakta Peter Nordin, ansvarig för karriärväxling, Avonova peter.nordin@avonova.se 010-252 62 65

Martin Askman, presskontakt martin.askman@avonova.se 073-358 31 43

Hos Avonova kan du få coachning och hjälp att hitta ditt nya arbete. Avonova erbjuder allting som behövs för att komma fram till ditt mål.

Läs mer om tjänsten Karriärväxling


TIPSA OM OCH DELA ARTIKELN
LÄNKEN KOPIERAD

Läs mer