Petter Hallman ny Managing Director för Avonova i Sverige

Petter Hallman tillträder som Managing Director, Avonova Sverige, den 5 oktober 2020. Petter kommer i sin roll att leda den svenska verksamheten inom Avonova och vara en viktig del i den digitaliseringsresa som både koncernen och hälso- och sjukvården i stort står inför.

Petter har bred erfarenhet av förändrings- och verksamhetsledning. Senaste 7 åren har han arbetat inom AcadeMedia, bland annat som CIO med ansvar för koncernens digitalisering. Petter lämnar sin nuvarande roll som chef för Hermods som är Sveriges ledande utbildningsföretag inom vuxenutbildning. Tidigare har Petter bl a arbetat som CTO för WorkingDay och nio år som konsult på McKinsey & Company.

 

"Jag är glad och stolt över att Petter börjar hos oss. Han kombinerar erfarenhet från digitalisering med ett uppskattat ledarskap och en stark analytisk förmåga. Han kommer att spela en avgörande roll i den utvecklingsresa som Avonova står inför de kommande åren” säger Max van Eijk, koncernchef i Avonova Group.

 

"Jag är glad för möjligheten att komma in i en verksamhet med så stor potential och den starka position som Avonova har idag. Hälsa och hållbarhet är viktiga frågor för mig och jag ser fram emot att få lära mig mer om detta ihop med alla duktiga medarbetare inom Avonova. Jag hoppas att med mina erfarenheter från andra bolag med kundnära verksamhet fördelad över många olika platser och ökande digitalisering kunna bidra till företagets vision om ett mer hållbart arbetsliv” säger Petter Hallman.

Petter Hallman 1 webb.jpg