Oscar Edholm tillträder som CDO på Avonova

 

Den 1 september 2021 tillträder Oscar Edholm som ny CDO (Chief Digital Officer) för Avonova i Sverige och Norge.


Oscar Edholm har under många år arbetat med kundcentrisk och datadriven digitalisering och har gedigen erfarenhet inom service design, digital transformation, ledarskap och förändringsledning. Närmast kommer Oscar från WSP AB där han har varit CIO för Norden och Europa. Innan dess var han CDO och CIO på Ramirent och Nordic Choice Hotels.

Högst på agendan ligger att fortsätta bredda och tillgängliggöra vårt redan starka utbud av tjänster och gedigna expertis i både fysiska och digitala kanaler för nya och befintliga kunder.


- Med sin breda erfarenhet från digitalisering i flera branscher, sin gedigna ledarskapsförmåga och sitt engagemang för hälsofrågor så är jag övertygad om att Oscar är rätt person att leda Avonovas digitaliseringsresa, säger Max van Eijk, koncernchef för Avonova Group.


- Att få vara med och skapa Nordens och kanske världens bästa företagshälsovård genom rätt verktyg och tjänster för både vår personal och våra kunder är en otroligt spännande utmaning och motivation, säger Oscar Edholm.

Oscar kommer att ingå i ledningsgruppen och ansvara för Digitalisering och IT på koncernnivå. Han tillträder som CDO den 1 september 2021 och kommer att ha Stockholm som huvudplacering med resor till Norge så fort det blir möjligt.

Avonova Group är Nordens största företagshälsoaktör med 16 000 företagskunder och 1300 anställda i Norge och Sverige. Koncernen ägs av Norvestor och omsatte år 2020 för 1 354 MNOK.