Guldpilennominerade – Ulricehamns Energi AB

15 jun 2018
Ulricehamns Energi AB, med 75 anställda, har de senaste åren arbetat aktivt och systematiskt med hälsa och arbetsmiljö. Med gott resultat. Så gott resultat att de är nominerade till Guldpilen 2018 i klassen för små företag.

Ulricehamn Energi AB, med 75 anställda, har de senaste åren arbetat aktivt och systematiskt med hälsa och arbetsmiljö. Med gott resultat. Det är ett arbete som smittat av sig på medarbetarna – friskvårdssatsningarna har gett dem en anledning att ses även utanför arbetstid. Aktiviteterna har innefattat, lunchyoga, innebandykvällar, lunchpromenader och massage efter arbetet. Ett arbete som också har gjort Ulricehamns Energi AB nominerade till utmärkelsen Guldpilen i klassen för små företag.

Ulricehamns Energi AB är ett lokalt energibolag som ägs av Ulricehamns Kommun. De ansvarar för infrastrukturen i Ulricehamn vilket innebär att de bygger, driver och underhåller stora delar av de funktioner som får samhället att fungera. Elnät, fjärrvärme, fibernät, vatten och avlopp, avfall, fordondsgas, väg och park samt belysning. 

 Ulricehamns Energi AB är slutnominerade till Guldpilen i klassen för små företag.

Ulricehamns Energi AB är nominerade till utmärkelsen Guldpilen i klassen för små företag.

Ulricehamns Energi AB har en sjukfrånvaro på ungefär 4%. En siffra som visar att de befinner sig på rätt väg mot en hållbar arbetsmiljö. Vad är då den viktigaste faktorn bakom den siffran?
– En säker, trygg och trivsam arbetsmiljö utgör grunden i vårt arbete. Förutom vår skyddskommitté och hälsogrupp finns det också en aktiv trivselgrupp. Varje år genomförs medarbetarsamtal och vartannat år genomförs en medarbetarenkät där vi försöker fånga upp signaler på områden som behöver förbättras. Målbilden är friska, pigga och produktiva medarbetare som trivs med Ulricehamns Energi, berättar Lena Djurfors, personalchef på Ulricehamns energi AB.
– En viktig faktor är att vi haft och har en klok och framsynt styrelse, tillika ledningsgrupp, som modigt och beslutsamt valt att investera både tid och resurser på att möjliggöra ett långsiktigt och metodiskt personalvårdsarbete med en god hälsa och en säker och trivsam arbetsmiljö i fokus, fortsätter Lena Djurfors. 

Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.