Guldpilen – Jakten på Sveriges mest hållbara organisation

3 nov 2017
Guldpilen – Jakten på Sveriges mest hållbara organisation

Nu har vi lanserat Guldpilen. En utmärkelse som tilldelas Sveriges mest hållbara organisation. Vi kommer att söka från Ystad till Haparanda efter värdiga vinnare. Guldpilen kommer att delas ut i tre klasser: små företag(upp till 100 anställda), stora företag(fler än 101 anställda) och offentlig verksamhet. Nominera kan vem som helst göra, antingen din egen verksamhet eller någon annans. Gå in på www.guldpilen.se och se vad som krävs för att ta hem utmärkelsen.

Vi pratade med Stefan Persson, chef för marknad- och affärsutveckling inom Avonova, och som är en av initiativtagarna bakom Guldpilen.

– Det här är ett bra sätt att sätta begreppet hållbar i ett sammanhang. Vi vill lyfta de goda exemplen, säger han om varför Guldpilen är viktig.

Vad är då typiskt för en hållbar organisation? Några tecken på att man är en hållbar organisation är:

• Chefer utbildas i SAM.

• Organisationen genomför regelbundna riskbedömningar.

• Företagshälsan används i förebyggande syfte.

• Man har en låg sjukfrånvaro.

• Har utbildat i den nya OSA-föreskriften.

Helt enkelt en organisation som tar sitt arbetsmiljöarbete på allvar genom att arbeta systematiskt och förebyggande. Som har förstått att frisk arbetsplats är mer produktiv och effektiv. Mer om vad som krävs hittar du på Guldpilens hemsida.

Nomineringstiden kommer att pågå under hela hösten och vintern och i juryn kommer det att sitta personer med olika kompetenser. Deras gemensamma nämnare är att samtliga kommer från Avonova. Självklart sitter Jörgen Malmenskog, vår VD, med i juryn. Resten av juryn består av Cecilia Lagergren, kommunikationschef, Robert Persson-Asplund, psykolog, Stefan Bernesjö, medicinsk ansvarig, Niklas Fredriksson, säljchef samt så klart Stefan Persson själv.

– Vi har olika perspektiv och ser på företagen med lite olika ljus, säger Stefan angående den mixen av kompetenser i juryn.

Mer om tävlingen och information hur du nominerar hittar du på www.guldpilen.se eller på Guldpilens egna facebook-sida.