Till huvudinnehållet
Rehabilitering och samtalsstöd ökar inom företagshälsovården

Rehabilitering och samtalsstöd ökar inom företagshälsovården

Pressmeddelande 2023-05-24

rehabkoordinator

Arbetsmiljön är i fokus för många svenska företag. Nu visar ny statistik från Avonova på ökade utmaningar som relaterar till arbete och hälsa. Både rehabilitering och samtalsstöd är nämligen områden där Avonova kan se en stor ökning under perioden 2020–2022.

Mellan 2020 till 2022 ökade antalet genomförda åtgärder när det gäller samtalsstöd med 34 procent inom Avonovas företagshälsovård.

– Vi ser att behov som relaterar till arbetsmiljö ökar stadigt. Fler måste få upp ögonen för att det här är ett samhällsproblem, berättar Lars Ott som är psykolog med inriktning arbetshälsa på Avonova.

Även antalet rehabiliteringsärenden ökar på Avonova. Här var det 21 procent fler ärenden som genomfördes under 2022 i relation till 2020.

– Det krävs nya former av insatser och samarbeten och inte minst när det gäller förbyggande arbete. En viktig del är också att fler behöver utveckla sina hälsoundersökningar, så att de också täcker in psykosociala aspekter och är anpassade för de nya arbetsformerna, menar Lars Ott.

För mer information, kontakta: Lars Ott, psykolog med inriktning arbetshälsa, Avonova lars.ott@avonova.se 010-252 66 15 Martin Askman, presskontakt martin.askman@avonova.se 073-358 31 43


TIPSA OM OCH DELA ARTIKELN
LÄNKEN KOPIERAD

Läs mer