Till huvudinnehållet
Allt fler karriärväxlar efter sommarens ledighet

Allt fler karriärväxlar efter sommarens ledighet

Pressmeddelande 2023-09-01

Peter Nordin Karriärväxling

Under semestern väcks ofta tankar om det egna yrkesvalet verkligen är rätt. För vissa blir det här bara funderingar, men för andra omsätts idéerna i verklighet efter semestern. Enligt ny statistik från Avonova märks nämligen en tydlig trend där allt fler karriärväxlar efter sommaren.

Det blir allt vanligare att företag hjälper medarbetare till nya avstamp i arbetslivet genom att ge stöd till nya karriärmöjligheter. De senaste åren har antalet karriärväxlingsuppdrag ökat för Avonova under höstmånaderna, och den här trenden väntas ta ytterligare fart i och med en svårare arbetsmarknad.

- Många medarbetare som känner att de är på fel arbetsplats, kanske härdar ut under våren för att se sommaren som den stora räddaren. Sedan kommer verkligheten i kapp igen efter semestern och jobbet har inte förändrats. Vänta därför inte till hösten utan förbered för ett skifte redan när utmaningarna finns där, menar Peter Nordin som är ansvarig för området karriärväxling på Avonova.

Att arbeta med karriärväxlingsplaner är något som behövs kontinuerligt, men med ekonomiska orostider och en eventuell lågkonjunktur runt hörnet blir det än mer viktigt.

Men det är inte bara ett förändrat ekonomiskt klimat som leder till att fler karriärväxlar. Ohälsan ökar också i samhället, vilket leder till att fler vill hitta jobb som ger ett bättre välmående.

- Ibland krävs en förändring och att mönster bryts, vilket gör karriärväxling till något positivt för både medarbetare och arbetsgivare. Företaget visar att de bryr sig om medarbetarnas långsiktiga välmående, samtidigt som du får en positiv personlig utveckling, avslutar Peter Nordin.

Att tänka på när du funderar på karriärväxling

  • Vilka möjligheter finns till att påverka den egna arbetssituationen?

  • Är mitt yrke ett framtidsyrke eller kan ny teknik vara ett hinder?

  • Känns det som att du bidrar till något viktigt i ditt jobb?

  • Hur är situationen när det gäller kollegor och social samvaro?

  • Hur ser löneutvecklingen ut?

  • Ges bra pensionsmöjligheter och andra förmåner?

För mer information, kontakta

Peter Nordin, ansvarig för området karriärväxling, Avonova peter.nordin@avonova.se 010-252 62 65

Martin Askman, presskontakt, Avonova martin.askman@avonova.se 073-358 31 43


TIPSA OM OCH DELA ARTIKELN
LÄNKEN KOPIERAD

Läs mer